Bæredygtighed

Direkte fra det madagassiske folk

Efter at have boet på Madagaskar i mange år, snakker vi både fransk og gassisk. Det betyder at vi selv kan skabe relationer til det gassiske folk.

Når vi rejser til Madagaskar for at udvælge vores kollektioner, så handler vi direkte med de mennesker som også fremstiller varerne.

Det vil typisk være en landfamilie med en væv i stuen eller en lille familievirksomhed med et atelier i gården. Visse varer finder vi også på de lokale markeder.

Materialerne

Vores kurve er lavet af naturlige, bæredygtige materialer, med ældgamle metoder. I produktionen respekterer man naturen og undgår skadelige kemikalier.


Et bundt raffia, også kendt som bastbånd
Raffia

Raffia

Raffia er en plantefiber som udvindes fra Raffia-palmen. Fibrene udvindes fra palmens blad, og skader ikke palmen selv, som fint lever videre.
Raffia-palmen findes over store dele af verden, men den højsteste kvalitet finder man på Madagaskar.

Raffia er sædeles bæredygtigt. Det vokser hurtigt, kan genbruges og kræver ikke pesticider.

Penjy søgræs før det høstes
Penjy-søgræs

"Penjy"

Penjy er en form for søgræs der vokser i saltvand. Den vokser især i Madagaskars mangrover og forarbejdes til et slidstærkt materiale. Navnet kan variere lidt alt efter hvor i Madagaskar man befinder sig. Nogle kalder det f.eks. "vondro".

Et bundt raffia, også kendt som bastbånd
Sildebensflettet bouzaka

Bouzaka

Denne græstype er særdeles stærk og udgør størstedelen af materialet, som vores traditionelle kurve laves af. Bouzakaen flettes med en teknik som kaldes "aravola", som giver det mønster kurvenes ydre har.