Velkommen til Madam Græskar

Håndlavede fletkurve og brugskunst fra Madagascar

Vores kurve og brugskunst forhandles hos en lang række butikker, og sortimentet veksler fra butik til butik. Kurvetaskernes design bliver ikke produceret i særligt store oplæg, så derfor vil modellerne variere fra butik til butik. 

Vi tilbyder også at du kan købe direkte fra vores hjemmeside her, men bemærk at vi ikke nødvendigvis har alle modeller og størrelser repræsenteret på siden.


Find nærmeste forhandler

Om os

Historien

Ideen til Madam Græskar er opstået, efter at vi har boet 7-9 år på Madagaskar, hvor vi også lærte hinanden at kende. Vi er dybt betagede af øen, befolkningen og dens brugskunst, som har masser af anvendelsesmuligheder såvel på Madagaskar som i

Danmark. Og efter endnu en rejse til ”paradisøen” i marts 2014 var vi klar til at stifte
 Madam Græskar ApS.

Konceptet

Vi rejser selv ned og udvælger vores kollektion, som i høj grad består af unikaprodukter, så vi har, hvad der er på lager, og der er ikke altid mulighed for at bestille flere.
Vi køber så vidt muligt varerene direkte fra producenten, som i vores tilfælde typisk vil være en landfamilie med en væv i stuen eller en lille familievirksomhed med et atelier i gården. Visse varer finder vi også på de lokale markeder.

Som sagt kan gassisk brugskunst nemt finde direkte anvendelse i danske hjem, men vi laver også produktudvikling i samarbejde med vores producenter, så vi får kunst tilpasset den europæiske trend, og de tilegner sig viden om vores kriterier.

Vi håber på en win-, win-, win- situation.

–Karen Meyer og Sophie Nordentoft